Vouette et Sorbée
Bertrand Gautherot, blízký přítel Anselma Selosse, vyznavač zcela přírodních a biodynamických postupů, je jednou z nejvýraznějších osobností současné Champagne. Byl to právě Anselme Selosse, který ho přemluvil k výrobě vlastních vín. Bertrand je ve svém přístupu zcela radikální a nekompromisní, co se týká čistoty vína. Vinařství založil v malé vesničce Buxières-sur-Arce, kde provozuje svou biodynamickou farmu. Název Vouette et Sorbeé není nic jiného než označení dvou vinic, které jsou osázeny odrůdami Pinot noir a Chardonnay. Celková rozloha vinic je 4,5 ha.
Od roku 1998 je vinařství certifikováno Demeterem. Vína kvasí spontánně v 220l dubových sudech, nejsou filtrována, sířena a nepřidává se žádná dosage. Výsledné champagne jsou pravdivým odrazem terroiru. Vinař zde pouze dohlíží. Jsou hluboká, dominantní a přesto jemná a minerální. Jsou to vína, která ukazují šampaňské v novém světle. Nejsou pro každého, nicméně v každém zanechají hluboký dojem a vybízejí k přemýšlení.
Žádné produkty od výrobce Vouette et Sorbée nebyly nalezeny....