Akce

Ron Zacapa Centenario XO Solera Gran Reserve Especial (0,7l) v dárkové krabičce

  • 1 z 2

Nová lahev 2016! Ron Zacapa Centenerio X.O. je vyráběn "systémem Solera" z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou dále na dva roky ukládány do sudů z francouzského dubu, ve kterých byl dříve uložen koňak. Tento rum je následně blendován po dobu minimálně jednoho roku, aby bylo dosaženo perfektní rovnováhy ve složení vůně a chuti. Skvělá kombinace sladkosti, kořenitosti, ovocnosti přináší všem milovníkům delikates nevšední zážitek. Podáváme bez ledu.

  • 2 995 Kč 100 Kč –3 %
  • Na skladě
2 895 Kč
Kategorie: Zacapa
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Guatemala
Barva / Typ: Tmavý
Balení: Dárkové balení
 

Nová lahev 2016! Ron Zacapa Centenerio X.O. je vyráběn "systémem Solera" z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou dále na dva roky ukládány do sudů z francouzského dubu, ve kterých byl dříve uložen koňak. Tento rum je následně blendován po dobu minimálně jednoho roku, aby bylo dosaženo perfektní rovnováhy ve složení vůně a chuti. Skvělá kombinace sladkosti, kořenitosti, ovocnosti přináší všem milovníkům delikates nevšední zážitek. Podáváme bez ledu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

zacapa_rum

Zacapa je  jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů.“

Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa.

Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.

Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.

Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.

Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.

Pokud se posuneme o 2000 m n. m. výše, přesněji do 2333 m n. m., dostaneme se do "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Je to jedno z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. V horách nižší průměrná teplota 16,66 °C zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů.

Jakmile jsou sudy na místě v "The House Above the Clouds", začíná složitý jemně vyvážený proces zrání. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. U destilerie Zacapa je sistema solera používána pro míchání (neboli Blendování) rumů různého stáří v sudech, kde dříve zrály robustní americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez.

Každá kapka rumu zde prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť z čehož vzniká rum výjimečné kvality. Na celý tento proces dohlíží Master Blender, jedna ze tří žen, které v potravinářském průmyslu dosáhly této pozice.