Vranken Diamant Brut Magnum (1,5l)

Cuvée Diamant Brut má jasnou zlatožlutou barvu se zelenkavými odlesky. Ve vůni i na patře se prolínají květinové tóny s ovocnými, aby je pak vystřídaly čerstvě opečené toasty s nádechem vanilky. Intenzivní, elegantní a komplexní šampaňské. Tento Brut má čistý a dlouhý závěr. 


  • Na skladě
2 795 Kč
Kategorie: Demoiselle Vranken
Velikost lahve: 1,5l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Hrozny

Odrůdy: 50 % Chardonnay a 50 % Meunier

Hrozny pochází z vinic Premier Cru. Jedinečný terroir propůjčuje vínu charakter a společně s variací vůní a plnou chutí nabízí komplexnost a eleganci.

 

MAGNUM

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

Chuť

Cuvée Diamant Brut má jasnou zlatožlutou barvu se zelenkavými odlesky. Ve vůni i na patře se prolínají květinové tóny s ovocnými, aby je pak vystřídaly čerstvě opečené toasty s nádechem vanilky. Intenzivní, elegantní a komplexní šampaňské. Tento Brut má čistý a dlouhý závěr. 

 

Párování k jídlu

Harmonické a výborně vyvážené šampaňské Cuvée Diamant se skvěle bude hodit k sušeným šunkám a sýrovému prkénku, ústřicím, grilovaným krevetám či pečenému kuřeti.

Ideální teplota pro podávání je mezi 8 a 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Champagne Vranken je renomovaný výrobce s dlouholetou tradicí. Vinařství bylo založeno v roce 1976 ve městě Reims.

Vranken produkuje širokou škálu šampaňských, včetně blanc de blanc, brut, rosé a používá pouze ty nejlepší hrozny z vlastních vinic, které se nacházení v regionu Champagne.

Champagne Vranken se také angažuje v oblasti udržitelnosti a ochraně životního prostřední. Vinařství používá výhradně hrozny z vlastních vinic, což zajišťuje kontrolu nad celým procesem výroby a minimalizaci dopadu na životní prostředí. Další investicí jsou technologie umožňující obnovu půdy, vody a minimalizace nebo úplné odbourání chemických hnojiv a pesticidů.