Fossier Rosé sušenky (100g)
Popis
Tradiční Biscuit Rose s jedinečnou texturou získanou dvojím pečením se nejčastěji konzumují namočené do šampaňského. Jsou však vhodné i k červeným, růžovým či sladkým vínům.
Sušenky Fossier se od roku 1755 podávaly dokonce i během korunovace francouzských králů. Ta probíhala už od devátého století v katedrále v Remeši. Více o jejich tradici a vzniku se dozvíte v tomto článku.
(ne)Pečení se sušenkami
Tato křupavá sušenka s lehkou vanilkovou příchutí se perfektně hodí také k čaji, zmrzlině či figuruje jako ideální ingredience pro mnoho (nepečených) dezertů, jako jsou:
Dort Charlotte
Tato nepečená klasika je pravou oslavou sezóny jahod, je rychlá na přípravu v kuchyni, jednoduchá a rozhodně efektní. Smetanový dort s jahodami obložený roztomilými růžovými sušenkami vám ušetří veškerou práci se zdobením dortu, polevami či načančanými krémy.
Růžová roláda
Piškotové rolády zná a miluje snad každá česká domácnost. Zkuste proto váš oblíbený recept upravit právě pomocí prášku z růžových sušenek Fossier, nebudete litovat! Stačí sušenky rozdrtit na drobečky, ať už v pytlíčku válečkem nebo v mixéru. Výsledná roláda má pak ty skvělé pečené a sladké noty Biscuit Rosé.
Růžová Panna Cotta
Italský, všemi milovaný dezert, který nikdy nezklame! A to ani v případě této růžové remešské varianty. Jedná se o jednoduchý a rozhodně vydařený dezert, který můžete připravit i den dopředu.
Variace na Tiramisu či Pavlovu
Zkusit můžete i ovocné tiramisu - cukrářské piškoty zaměňte za šampaňské sušenky a doplňte dezert jahodami či malinami. Tato růžovější varianta rozhodně zaujme už na první pohled a potěší všechny, kteří v tiramisu nemají rádi zcela mokré piškoty. Ještě jednodušší bude variace na dezert Pavlova - do skleničky vrstvěte růžové sušenky, šlehačku a ovoce.
Variace na české téma
A pokud chcete něco opravdu super jednoduchého, tak zkuste Rosé Biscuit zdobit jako naše rakvičky. Nebo práškem ze sušenek nahradit třetinu až polovinu mouky v receptu na palačinky. Nebudou sice jasně růžové (k tomu by jim muselo dopomoci potravinářské barvivo), ale budou mít v sobě tu jedinečnou nasládlou, pečenou chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Fossier, založená v roce 1756 v Remeši, je nejstarší továrnou na sušenky ve Francii a je dokonce známá i na královských dvorech, a to zejména pro svou kvalitu a tradici. Svou slávu si společnost vydobyla především díky tradičnímu receptu Biscuit Rose, jež je autentický po více než 260 let.