ROGER MANCEAUX Extra Brut 100% Meunier (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: 100 % Meunier (neboli Blanc de Noirs)
Hrozny pochází z vinic s označením Premier Cru.
ZRÁNÍ
U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.
Dosáž: 4 g/l
CHUŤ
Zlatavě žlutá barva s jantarovými odlesky, jemné a živé bublinky vytvářejí krémovou pěnu. První přivonění odhaluje vůně žlutých broskví v sirupu a exotického ovoce, jako je zelené mango a mučenka. Druhé přivonění přináší jemnější, pikantní tóny bílého pepře. Toto šampaňské odhaluje pozoruhodnou rovnováhu mezi aromatickou bohatostí a živostí, i přes nízké množství cukru navodí nádherný pocit v ústech.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Tento Extra Brut si můžete vychutnat samotný jako aperitiv nebo v kombinaci s opečeným kachním prsem, či vepřovými klobáskami. Krásně se snoubí i s houbami, takže jídla jako je pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou, hříbkové rizoto či houbový kuba jsou skvělou volbou.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šampaňský dům Roger Manceaux je
- 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
- 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
- 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
- Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
- Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.