RÉMY MARTIN VSOP (0,7l)
Popis
Na trh byl uveden v roce 1927, kdy byl považován za revoluční produkt díky své vyjímečné kvalitě. Dnes je zákonodárcem kvality a hvězdou ve své kategorii. Posuzují se podle něj produtky ostatních výrobců; ve vůni se projevují stopy kandovaného ovoce, chuť je zaoblená a lahodná, plná s příjemnou lehkou ostrostí. Rémy Martin nese označení Fine Champagne Cognac, což znamená, že pochází z nejkvalitnějších vynných hroznů z oblasti Cognac.
Destiluje se z révového vína, které pochází pouze ze dvou nejkvalitnějších a také nejznámějších poloh oblasti Cognac - Grand Champagne (60 %) a Petite Champagne (40 %).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cognac Rémy Martin se vyrábí od r. 1824, v r. 1991 došlo k spojení s společností Cointreau a vznikla tak společnost Rémy-Cointreau.
Cognac Rémy Martin má zlatou, až jantarovou barvu. Ve vůni projevuje stopy kandovaného ovoce. Chuť Rémy Martin je zaoblená a lahodná, plná, s příjemnou ostrostí. Rémy Martin V.S.O.P. je vyroben z vinných hroznů sklízených v oblastech Grand Champagne a Petite Champagne. Jen takový cognac smí užívat prestižní označení "Fine Champagne Cognac". Každý třetí V.S.O.P. cognac prodaný ve světě nese značku Rémy Martin.
Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.