Pol Roger Brut Réserve Jéroboam (3l)
Popis
Šampaňské, které poznáte na „první pohled“, a to nejen díky etiketě, která se nezměnila od roku 1849.
HROZNY
Odrůdy: 33 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 33 % Meunier
Hrozny pochází ze 30 různých cru.
30 % tvoří rezervní vína pro zachování tradičního rukopisu domu.
ZRÁNÍ
U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.
Dosáž: 9 g/l
CHUŤ
Brut Réserve se vyznačuje krásným zlatavě slámovým odstínem a bohatými a jemnými bublinkami. Mohutná a přitažlivá vůně nejprve přináší aroma hrušky a manga, až poté uvolňuje tóny zimolezu a bílého jasmínu doplněné o vanilku a briošku. Chuť je dynamická, příjemně harmonická a svěží, přičemž si víno zachovává určitou strukturu. Na patře se chutě vařeného ovoce (kdoulové želé, meruňkový džem) mísí s vůní včelího vosku a akátového medu. Dlouhotrvající závěr dává na odiv tóny kandované pomerančové kůry, mandarinky, kardamomu a anýzu.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Struktura, elegance a svěžest zachycené v tomto Brutu nabízejí optimální rovnováhu síly a jemnosti, což z něj činí pozoruhodný aperitiv ale také skvělý doprovod k celému jídlu.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tak jako všude ve Francii se i v této oblasti můžete setkat s kvalitou průměrnou, podprůměrnou, ale i vynikající. Mezi „vlajkové lodě“, jejichž jméno se stalo symbolem tradiční kvality a vysoké úrovně patří i vinařský dům Pol Roger. Firma, založená již roku 1849, je v současné době považovaná za jednu z nejmenších, co se týče objemu výroby, ale jednu z největších, co se týče prestiže.