Piedra Negra Reserve Malbec BIO (0,7l)
Popis
V roce 1996 v Argentině v Alta Uco Valley, regionu majestátní krásy v podhůří And, založil Francois Lurton své vinařství Piedra Negra (136 ha). Jako již zkušeného vinaře ho oslovil tamější terroir (sopečná půda, písek, mix žuly a břidlice, naplaveniny a velké oblázky), panenská půda umístěna ve vysoké nadmořské výšce, kontinentální klima a přítomnost zdrojů podzemní vody z tajícího andského sněhu.
Vinice jsou osázeny odrůdami Malbec, Cabernet Sauvignon a Pinot Gris. V těchto „krutých“ podmínkách jsou výnosy velmi nízké, ale zato vysoké kvality a koncentrace hroznů. Vinařství Piedra Negra je umístěno v nadmořské výšce 1100 m doslova v úpatí And, kde spolu s vinohrady vytváří kouzelné a dech beroucí scenérie.
Intenzivní rubínová barva s komplexní vůní lesního bobulového ovoce, okvětních růžových lístků a kořenitých a kávových tónů. Plné, koncentrované, ale zároveň jemné a elegantní víno s chutí zralého lesního ovoce a koření, s dobrou strukturou, příjemnou tříslovinou a velmi dlouhou dochutí. Piedra Negra Reserve je typické vyjádření argentinského Malbecu.
LESNÍ OVOCE OKVĚTNÍ PLÁTKY RŮŽÍ KÁVA KOŘENÍ DUBOVÉ TÓNY
Dobrý společník k tmavým grilovaným masům, zvěřině, ragú, stěstovinami s aromatickými omáčkami a jemnými a zralými sýry.
Půda / Terroir: Vybrané vinice z Chacayes, Valle de Uco a Mendozy s vulkanickým podložím, oblázky a chudou a propustnou půdou. Vinice obdělávané v bio režimu.
Odrůdy: 100 % Malbec
Podnebí: Kontinentální polo-poušť - vysoký teplotní rozdíl den/noc – v létě denní teploty okolo 40 °C a v noci kolem 10 °C. Sběr: Ruční sběr plně zralých hroznů do malých beden v dubnu. Vinifikace: Tradiční fermentace při teplotě 25-30 °C s následnou macerací několik dní.
Zrání: Ve francouzských dubových sudech 8-10 měsíců (2 roky staré). Dále 6-12 měsíců v láhvi
Servírovací teplota: 16-18 °C
Ocenění: 2015 Gold Medal – Malbec International Competition
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.