Piedra Negra Malbec Alta Colección Bodega ORGANIC (0,7l)
Popis
V roce 1996 v Argentině v Alta Uco Valley, regionu majestátní krásy v podhůří And, založil Francois Lurton své vinařství Piedra Negra (136 ha). Jako již zkušeného vinaře ho oslovil tamější terroir (sopečná půda, písek, mix žuly a břidlice, naplaveniny a velké oblázky), panenská půda umístěna ve vysoké nadmořské výšce, kontinentální klima a přítomnost zdrojů podzemní vody z tajícího andského sněhu.
Vinice jsou osázeny odrůdami Malbec, Cabernet Sauvignon a Pinot Gris. V těchto „krutých“ podmínkách jsou výnosy velmi nízké, ale zato vysoké kvality a koncentrace hroznů. Vinařství Piedra Negra je umístěno v nadmořské výšce 1100 m doslova v úpatí And, kde spolu s vinohrady vytváří kouzelné a dech beroucí scenérie.
Malbec – tradiční odrůda z jiho-východní Francie, která se skvěle ujala ve zdejších klimatických a půdních podmínkách a zažívá největší rozkvět právě v Argentině. Jiskřivá rubínová barva s vůní červeného bobulového ovoce s lehkým nádechem pepře. Na patře je šťavnatý a plnější s koncentrovanou chutí zralého ovoce a jemnou kořenitostí s dobrou strukturou a měkkou tříslovinou. Dlouhá dochuť s kávovými tóny.
TŘEŠNĚ ČERVENÝ RYBÍZ MALINY KÁVA PEPŘ
Ideální ke grilovaným masům, drůbeži v omáčce, s těstovinami...
Půda / Terroir: Vybrané vinice z Chacayes, Valle de Uco a Mendozy s vulkanickým podložím, oblázky a chudou a propustnou půdou. Vinice obdělávané v bio režimu. Odrůdy: 100 % Malbec
Podnebí: Kontinentální polo-poušť - vysoký teplotní rozdíl den/noc – v létě denní teploty okolo 40 °C a v noci kolem 10 °C.
Sběr: ruční v nočních a brzkých ranních hodinách pro zachování svěžesti a aroma (mezi 4 a 9 hod. ranní) začátkem března
Vinifikace: Tradiční fermentace probíhá při teplotě 25-30 °C s následnou macerací několik dní pro dosažení žádající barvy.
Zrání: Částečné zrání v nerezových tancích a v použitých francouzských dubových sudech (2 roky starých). Servírovací teplota: 16-18 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.