Paul Louis Martin Brut (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 20 % Meunier
ZRÁNÍ
Šampaňské zraje minimálně 2 roky ve sklepě na kvasinkách.
Dosáž: 8 g/l
CHUŤ
Zářivou, slámově žlutou barvou prostupují jemné bublinky. Energická vůně odhaluje svěží aroma bílého a žlutého ovoce, kandovaných citrusů a máty. Chuť je dynamická a čistá s povzbuzující kyselinkou a jemnou nasládlostí. Ucítíte bílé broskve, meruňky, hrušky a čerstvé croissanty s praženými mandlemi.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Kombinujte toto šampaňské s pokrmy jako jsou například ústřice s křenem, pórkem a mátou nebo špagety s mořskými plody.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šampaňský dům Paul Louis Martin byl založen v roce 1864. Sídlí v Bouzy, v říši Pinot Noir.
Pan Louis Martin se aktivně podílel na založení družstva Bouzy a byl zvolen jeho zakládajícím prezidentem. Začal tedy s výrobou vína v roce 1929. Jeho syn Paul mu aktivně pomáhal zejména při rozšiřování křídových sklepů, aby získal co nejlepší podmínky pro zrání vína. Paul Louis Martin byl zapálený pro svou práci, skvělý výrobce šampaňského, který také produkoval bohatá červená vína, zejména Bouzy Rouge.
V současné době se vedení ujala jeho dcera Francine, jíž pomáhá její syn Vincent, a jsou stále horliví ohledně kvality svého šampaňského. Vína produkovaná tímto panstvím si tedy zachovala svůj charakter, který vyvinula ruka mistra.