Paul Louis Martin Blanc de Noirs Brut (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: 60 % Pinot Noir a 40 % Meunier (neboli Blanc de Noirs)
Hrozny pochází z Grand Cru v Bouzy.
ZRÁNÍ
Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.
Dosáž: 8 g/l
CHUŤ
Hluboká zlatá barva ukrývá jemné bublinky tvořící sametovou pěnu na povrchu. Vůně nabízí nasládlé tóny sušeného ovoce, švestek mirabelek, pomerančového květu a fialek. Bohatá chuť je zprvu lehce slaná, ale poté otěže rychle převezme šťavnatá ovocnost. Ucítíte maliny, černý rybíz, grapefruit, pečené jablko a čerstvé briošky. V závěru se objeví mineralita, která staví na odiv terroir v Bouzy.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Kombinujte toto šampaňské s pokrmy jako je například salát s uzenými kachními prsy, rozinkami a pomerančovým vinaigrettem nebo kuřecím supréme s restovanou hlívou máčkovou a rybízovou omáčkou.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šampaňský dům Paul Louis Martin byl založen v roce 1864. Sídlí v Bouzy, v říši Pinot Noir.
Pan Louis Martin se aktivně podílel na založení družstva Bouzy a byl zvolen jeho zakládajícím prezidentem. Začal tedy s výrobou vína v roce 1929. Jeho syn Paul mu aktivně pomáhal zejména při rozšiřování křídových sklepů, aby získal co nejlepší podmínky pro zrání vína. Paul Louis Martin byl zapálený pro svou práci, skvělý výrobce šampaňského, který také produkoval bohatá červená vína, zejména Bouzy Rouge.
V současné době se vedení ujala jeho dcera Francine, jíž pomáhá její syn Vincent, a jsou stále horliví ohledně kvality svého šampaňského. Vína produkovaná tímto panstvím si tedy zachovala svůj charakter, který vyvinula ruka mistra.