Laurent Perrier Brut Rosé (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: 100 % Pinot Noir
Hrozny pochází z 10 různých cru napříč Montagne de Reims.
ZRÁNÍ
Jedná se o růžové šampaňské vyrobené procesem macerace. Ta trvá 48 až 72 hodin v závislosti na sklizni, napomáhá extrakci barvy a umožňuje získat jedinečné aroma, které odhaluje veškerou bohatost nejlepších odrůd Pinot Noir. Následně šampaňské zraje minimálně 5 let ve sklepě na kvasinkách.
Dosáž: 9 g/l
CHUŤ
Champagne lososově růžové barvy s jemným perlením. Má čisté aroma s výjimečnou svěžestí a tóny červeného ovoce, jako jsou jahody, červený rybíz, maliny a třešně, které rozeznáme i v chuti. Krásně zakulacené víno s dlouhotrvajícím, příjemným závěrem. Na patře nabízí pocit, jako byste se ponořili do košíku čerstvě natrhaných červených bobulí.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto Rosé, patří: losos marinovaný v medu a sojové omáčce, parmská šunka a francouzský sýr Chaource, široká škála asijských pokrmů či třeba dezerty z červeného ovoce jako je třešňový koláč nebo jahodová bublanina.
Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Základy ke vzniku šampaňského domu Laurent Perrier položil Monsieur Laurent, bednář z vesnice Chigny-les-Roses (Champagne). Pokračoval jeho syn, jenž se oženil s velmi ambiciozní, ale tvrdohlavou dámou jménem Mathilde Perrier. Historie dále praví, že právě ona byla tou hlavní silou a defakto skutečným zakladatelem veleúspěšného šampaňského domu L-P.