Jeaunaux-Robin Les Grands Nots Brut Nature 2011 (0,75l) v dárkové krabičce

Výrazné vůni dominuje nejprve ovoce jako je broskev, jablko, hruška, ale i ananas či mango. To vše doplněné o tóny medu a čerstvě upečených briošek. Chuť je plná, kulatá, skvěle vyvážená. Promítají se v ní noty bílých květů, smetany, zralých bílých broskví, kandovaných citrónů a máslových sušenek.


  • Na skladě
2 995 Kč
Kategorie: Jeaunaux-Robin
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut Nature
Ročník: 2011
Balení: Dárkové balení
 

ROČNÍK

Ročník 2011 byl považován za horký a nepředvídatelný v oblasti Champagne, s teplotami pravidelně dosahujícími 30°C. Ale zároveň vydatně pršelo. Během sklizně svítilo slunce a hrozny vyvinuly jemnou rovnováhu, podobnou jako v roce 2002 a 1989. Ročník 2006 je štědrý a plný.

 

HROZNY

Odrůdy: 33 % Meunier, 33 % Pinot Noir a 33 % Chardonnay

Stáří vinic je přes 45 let.

 

ZRÁNÍ

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech z Burgundska. U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 10 let ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 0 g/l

 

CHUŤ

Hluboká zlatá barva s jemnými bublinkami. Výrazné vůni dominuje nejprve ovoce jako je broskev, jablko, hruška, ale i ananas či mango. To vše doplněné o tóny medu a čerstvě upečených briošek. Chuť je plná, kulatá, skvěle vyvážená. Promítají se v ní noty bílých květů, smetany, zralých bílých broskví, kandovaných citrónů a máslových sušenek.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto ročníkové šampaňské, patří: terinka z foie gras s pepřem, filet z mořského vlka s chorizem, kachní prso a mangový salátek s koriandrem, pomalu tažená telecí plec s hříbky nebo parmazánové rizoto s telecím brzlíkem.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství Jeaunaux-Robin se nachází v Talus Saint Prix, v oblasti Coteaux du Petit Morin. Celková plocha vinic má rozlohu 5,5 hektarů a pěstují se na nich hlavně Pinot meunier a Pinot noir. Všechny vinice jsou v certifikované organice a jejich průměrné stáří je okolo 35 let. Pro podloží jsou charakteristické jílovito-vápenaté půdy s příměsí pazourku. Na některých polohách se nalézají i železité půdy, charakteristické svým červeným zabarvením. Vinifikace probíhá v nerezových, smaltovaných tancích i v dubových sudech. Délka ležení na kvasnicích se pohybuje od 3 – 7 let.

Vinařství Jeanaux-Robin vzniklo v roce 1976 a v současné době je provozováno již 3. generací vinařů, Cyrilem a jeho manželkou Cleménce. Vína Jeaunaux-Robin jsou jemná, elegantní a velmi delikátní. Třešničkou na dortu je ročníkové cuvée Les Grands Nots, které zraje půl roku v 228l dubových sudech a dále pak přes 10 let v lahvi.