Akce

Jameson Black Barrel (0,7l)

  • 1 z 2

Jameson se zrodil v roce 1780 díky palírníkovi Johnu Jamesonovi, který vytvořil svou třikrát destilovanou, jemnou a dokonale vyváženou irskou whiskey. Dnes pokračujeme v jeho tradici tím, že se staráme, aby byla whiskey Jameson stále stejně dokonalá jako v den, kdy John Jameson vyexpedoval první sud. Není to snadné, ale chceme zajistit, aby každý doušek této whiskey stál za to. 

Na počátku 19. století se stala palírna Jameson druhý největším výrobcem whiskey v Irsku, avšak začátkem 20. stoleté zasadily palírně ránu dvě události – vyhlášení prohibice v USA a osamostatnění Irska, které omezilo vývoz do zemí britského impéria.
Jameson byl jednou ze čtyř palíren, které tuto krizi přežily a následně se roku 1966 spojily v Irish Distillers Group. V roce 1975 se výroba whiskey přesunula z původní palírny Jameson v Dublinu do nové palírny Midleton v Corku. Dnes je Jameson nejprodávanější irskou whisky světa.

  • 655 Kč 56 Kč –8 %
  • Na skladě
599 Kč
Kategorie: Jameson
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Irsko
Blend: Blended
Balení: Holá láhev
 

Jameson Black Barrel (původně Select Reserve) byl představen v roce 2012 jako nástupce Jame­sonu 12yo. Tato whiskey je pojmenována podle zrání ve dvakrát vypalovaných sudech po bourbonu, které jí dodávají charakteristické dřevité, kořeněné a vanilkové tóny, a v sudech po sherry, ktere tyto tóny zjemňují. Black Barrel obsahuje výrazný podíl pot still whiskey a malý podíl unikátní nasládlé obilné whiskey. Obsah alkoholu 40 %.

Servírujeme nejlépe v čisté podobě do old-fashioned nízké sklenice na whiskey (tumbleru) nebo jako součást osvěžujících koktejlů nebo horkých drinků. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

jameson_logo

Jameson je třikrát destilovaná, dvakrát tak jemná irská whiskey. Značku založil John Jameson v roce 1780. Hned poté, co založil svoji dublinskou palírnu, začal si vytvářet pověst a jméno. Již od začátku trval pouze na těch nejlepších ingrediencích (tradice, kterou přirozeně Jameson whiskey dodržuje do dnes a bude i nadále!). Osobně vybíral barely k dozrávání a nikdy neměl strach připlatit si za opravdovou kvalitu. John Jameson byl pořádně tvrdohlavý a neústupný, co se týče kvality, takže není žádným překvapením, že se jeho palírna stala "Single Distillery". To jednoduše znamená, že vše, od výběru ingrediencí či sudů přes destilaci až ke zrání, mělo své místo v jedné jediné palírně, aby byla zajištěna co největší kontrola kvality. Ale nebojte, John nebyl jen samá práce a žádná zábava.

Single Distillery na dublinské Bow Street se stala legendární pro své společenské události. Do dnešních dní tato stará palírna hostí ty nejlepší party v celém Dublinu. Pokud se někdy ocitnete poblíž, neváhejte a přidejte se! Na konci osmnáctého století bylo zvykem destilovat whiskey na dvakrát, podle skotského modelu. Což ničemu nevadí, pokud se s takovouto whiskey spokojíte. John ale chtěl víc. Přidal své speciální schopnosti a trval na trojité destilaci, neboť objevil, že právě ona je to tajemství, které činí whiskey dvakrát tak jemnou. Ptáte se, proč ne třeba čtyři či snad dokonce pět destilací? Neudělaly by snad whiskey ještě jemnější? Nemyslete si, že to John nezkoušel. Vyzkoušel by cokoliv, jen aby dosáhl dokonalosti! Potvrdilo se nakonec, že trojitá destilace je bodem, který už nemůže být lepší.