HINE H by Hine V.S.O.P (0,75l) LIMITED EDITION v dárkové krabičce
Popis
Limitovaná edice dárkového balení koňaku H by Hine V.S.O.P (0,75l).
H by Hine VSOP je směsí 20 cognaců ve věku minimálně 4 roky vyrobené z hroznů vypěstovaných v Grande Champagne a Petite Champagne. Jedná se o nejvíce květinový cognac řady Hine, který upoutá svým aroma jasmínu, akácie, kosatce, konvalinky a meruňky, s jemným dotykem vanilky. V prvním dojmu převládá vjem živé svěžesti, který se rozvíjí do kulaté a sametové chuti. Hrozny jsou lisovány v pneumatickém lisu. Extrahovaná šťáva je ukládána do kádí, kde přibližně jeden týden kvasí. V momentě ukončení procesu kvašení jsou kádě zcela vyplněny a neprodyšně uzavřeny, aby se zabránilo jakémukoli kontaktu se vzduchem. Výsledný alkohol , který je v daném momentě 9% je připraven k destilaci. Provádí se výhradně mikro destilace ve dvou stupních nad plamenem podle tradic pocházejících ze 16. století. Dodává se v klasických cognac lahvích, doplněné dárkovým balením. International Wine&Spirits Competition 2011 Gold Medal, International Spirits Challenge 2009 Gold Medal.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Thomas Hine pocházel z rodiny anglického obchodníka se suknem, který byl do Francie poslán v r. 1791 pouze na studijní pobyt. Navzdory tomu, že tam byl během revoluce a byl málem popraven, se tam usadil natrvalo. V roce 1796 se přiženil do rodiny výrobců koňaku Delamainů a po tchánově smrti převzal rodinný podnik, který dnes nese jeho jméno. Dnes je společnost řízena již šestou generací rodiny a je stejně jako Hennessy součástí skupiny LVMH.
Společnost vlastní 173 akrů vinic v srdci Grand Champagne, dále nakupuje mladý alkohol převážně z oblastí Grand a Petite Champagne, a trochu z Borderies a Fine Bois. Kromě zrání ve skladištích v Jarnacu společnost Hine prodává a vyváží malé procento sudů s koňakem do Británie, kde zrají v Bristolu pod dohledem celních úředníků i pracovníků koňakového domu, kteří doporučí vhodný čas stočení. Tento, tzn. časně dodaný koňak je ceněn jak pro svoji vzácnost, tak nové spektrum chutí způsobené zrání v chladnějším přímořském podnebí.