G.H. Martel & Co Brut Rosé (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 20 % Meunier
15 % modrých hroznů je přidáno v podobě červeného vína Vin Rouge AOC Champagne.
ZRÁNÍ
Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi - šampaňské zraje 3 roky ve sklepě na kvasinkách.
Dosáž: 10 g/l
CHUŤ
Jasné, jahodově růžové cuvée odhaluje svěží květinové vůně růží a sladké pivoňky. Cítit je i černý rybíz, jahody a mandarinky zahalené do aromatu sladkého koření. Bohaté a krémové chuti dominují tóny jahod s pikantní sladkostí. Jasný, živý a nesmírně osvěžující závěr s jemnými notami vanilky.
PÁROVÁNÍ S JÍDLEM
Toto Rosé bude perfektní jako aperitiv. Skvěle se ale také hodí k telecímu masu, perličce a dezertům s červeným ovocem (třešňový koláč, jahodová bublanina, či jahody Wimbledon).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh začíná Gustavem Heinrichem Martelem, pěstitelem v Avenay-Val-d'Or, který založil stejnojmennou firmu v roce 1869. Na počátku dvacátých let jej prodal rodině Tabourin.
V tomto okamžiku se do dějin domu zapíše další osud. Henry-Léopold Tabourin se tehdy stal mecenášem Auguste Devaux, který ho povzbudil ke studiu enologie Champagne. Když Auguste v roce 1894 zemřel, Henry-Léopold založil šampaňské Veuve A. Devaux, které mělo v La Belle Époque velký úspěch. Ve věku plnoletosti dětí Veuve Devaux opustil dům, aby se nakonec se svým synem věnoval rozvoji značky G.H. Martel & Cie.
Konečně, cesta třetího muže změní osud domu G. H. Martel. Ernest Rapeneau v roce 1901 založil svůj dům nesoucí jeho jméno. A v roce 1979 získal dům G.H. Martel.
Po padesáti letech činnosti odešel Ernest Rapeneau definitivně do důchodu. Podnikání a vedení své společnostipřenechal dvěma svým synům, Françoisovi a Bernardovi. Poté nastupuje třetí a čtvrtá generace s dalšími syny: Jean-Rémy, Vincent, Paul-Alexandre a Charles Henry.
Hodnoty jsou dnes podobné: rodina a tradice. Muži v čele rodu usilují o zachování tohoto rodinného pokladu a jeho předávání dál. Šampaňské G.H. Martel & Co produkuje více než 2 miliony lahví.