DAUBY BLANC DE BLANCS BRUT Premier Cru 2018 (0,75l)

Květinové, šťavnaté a plné! 100% Chardonnay. Vůni kralují především minerální a květinové tóny. Chuť je živá, minerální, delikátní - velmi typická pro Chardonnay. Cítit lze zelená jablka, citrónovou kůru a ananas v kombinaci s praženými mandlemi, křídovou mineralitou, cedrovým dřevem a křupavými toasty. Dlouhý a bohatý závěr vás utvrdí v tom, že toto je opravdu elegantní šampaňské!


  • Na skladě
1 390 Kč
Kategorie: Dauby
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Ročník: 2018
Balení: Holá láhev
 

Ročník

Extrémně vlhká zima roku 2018 půdu dobře zásobila vodou, z čehož réva těžila celé dlouhé a horké léto. Úroda byla velká a zdravá, bohatá na cukr a chuť. V důsledku horkého slunečného léta mělo výsledné šampaňské neobvykle vysoký obsah alkoholu a nízký obsah kyselin, ale většinou jich bylo dost na to, aby byla vína vyvážená.

 

Hrozny

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Tento autentický Brut pochází z vinic v Mutigny klasifikovaných jako Premier Cru.

Dosáž: 6 g/l 

 

Zrání

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech, aby vynikly všechny specifické vlastnosti Chardonnay v jeho nejlepší podobě. Šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách. Po odkalení ještě 3 až 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

 

Chuť

Květinové, šťavnaté a plné! Šampaňské má zlatou barvu se zelenými odlesky a jemnými bublinkami stoupajícími sklenicí vzhůru. Vůni kralují především minerální a květinové tóny. Chuť je živá, minerální, delikátní - velmi typická pro Chardonnay. Cítit lze zelená jablka, citrónovou kůru a ananas v kombinaci s praženými mandlemi, křídovou mineralitou, cedrovým dřevem a křupavými toasty. Dlouhý a bohatý závěr vás utvrdí v tom, že toto je opravdu elegantní šampaňské!

 

Párování k jídlu

Toto Blanc de Blancs je ideální k podávání jako aperitiv nebo k jídlu. Párujte ho s ústřicemi, mušlemi svatého Jakuba (smaženými nebo podávanými jako tataráček), rizotem s hoblinkami parmazánu nebo třeba s mladým sýrem Comté.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

dauby_logo