De Castellane Brut (0,75l)
Popis
Hrozny
Odrůdy: 35 % Chardonnay, 35% Pinot Noir a 30 % Meunier
Vyváženost šampaňského je zaručena za přispění přibližně 15 % rezervních vín.
Zrání
Zraje minimálně 2 roky ve sklepě na kvasinkách, což dává vínu komplexní strukturu a svěžest. Po degorzáži šampaňské ještě minimálně 3 měsíce odpočívá ve sklepení.
Chuť
Světle zlatavé odstíny s jemnou pěnou. Vůně bílých květin, kompotovaného ovoce a briošek dávají vínu jeho eleganci a jemnost. V ústech se nám mísí aroma vanilky, bílého ovoce a perníku.
Párování k jídlu
Tento Brut je ideální jako stylový aperitiv. Co se týče pokrmů, tak se skvěle hodí k jednodušším jídlům, například k parmské šunce s melounem nebo kuřeti se smrži, jejichž chuť elegantně vyzdvihne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie
Šlechntic Florens de Castellane, dědic jednoho z nejstarších francouzských rodů, založil v Epernay svůj šampaňský dům. Byl vizionář a rozhodl se prosadit svou značku do celého světa, a proto si jako logo zvolil červený kříž "Saint-Andrews", který je poctou standartě nejstaršího pluku v oblasti Champagne.
Alexandre Mérand koupil de Castellane v roce 1927. Zaměřil se nejen na francouzský trh, ale i na světový, a začal vyvážet de Castellane do celého světa: Londýna, Bruselu, Berlína, Stockholmu, New Yorku, Sydney... de Castellane byl nyní v největších městech světa.
Předčasná smrt Alexandre Méranda přiměla jeho rodinu převzít společnost pod vedením jeho dcery Claude Mérand, provdané za Bernarda de Nonancourt, majitele a ředitele Champagne Laurent-Perrier. Šampaňský dům de Castellane tedy vstoupil do skupiny Laurent-Perrier a je stále vlastněn a spravován rodinou Nonancourtů.
Know-how
Vypracování kvalitního a konzistentního šampaňského vyžaduje trpělivou, přesnou a pečlivou ruku. Proto se veškerá sklizeň provádí ručně, aby se každý hrozen zachoval až do vylisování.
Charakter hroznů z každé vesnice nebo cru se pak zachovává individuální vinifikací Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier ve speciálně upravených kádích. Kvašení probíhá při nízkých teplotách, aby se zdůraznila elegance a aromatická komplexnost každé odrůdy a cru.
Pečlivý výběr, který řídí sklepmistr, spojuje všechna různá vína do jedné harmonické směsi, která vystihuje styl "de Castellane".
Hluboko v chladném vlhku 6 kilometrů křídových sklepů zrají lahve po dobu několika let, díky čemuž může víno rozvinout svou strukturu, získat kouzelné aroma a barvu a vytvořit jemnou, živou pěnu.