Bruno Paillard Rosé Premiere Cuvée Extra Brut (0,75l)
Popis
HROZNY
Odrůdy: většinu tvoří Pinot Noir doplněné o malé množství Chardonnay
Směs je složena z 25 ročníků rezervních vín sahajících až do roku 1985.
Růžové víno Premiére Cuvée obsahuje Pinot Noir ve dvou podobách: jako bílé víno z odrůdy pinot noir (po rychlém vylisování a rychlém oddělení slupek je šťáva velmi světlá a lze ji vinifikovat jako bílé víno) a jako červené víno, které se získává delší macerací šťávy na slupkách.
Dosáž: 6 g/l
ZRÁNÍ
Toto Rosé zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.
CHUŤ
Lehce malinově narůžovělá barva, jež se zráním vyvíjí směrem k barvě lososové, je doplněná jemným perlením. Po přivonění můžeme cítit živou a ovocnou vůni rybízu a mírně kyselých červených plodů. Po chvíli provzdušňování můžeme cítit aroma třešní, lesních jahod a fialek. To vše je doplněno přetrvávající svěžestí citrónového nádechu. Svěží a vyzrálé chuti dominuje červené ovoce. Závěr je čistý a dlouhý.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Toto růžové šampaňské se perfektně hodí k pokrmům obsahující jehněčí. A skvěle doplní vyzrálé sýry nebo koláče s červeným ovocem.
Ideální teplota k podávání je mezi 8 a 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma Bruno Paillard, kterou založil majitel téhož jména až v roce 1975, je prozatím nejmladší z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Její roční produkční kapacita je nyní půl milionu lahví výhradně typu „Brut“.
Vyrábí 3 druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno PAILLARD jako jedna z mála firem v Champagne označuje každou láhev datem tzv. „dégorgement“. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování jaké platí pro šampaňské.