Bottega Liquore Cioccolato Nero (0,5l) Tmavá čokoláda

  • 1 z 2

Kakao, které je základem Nero Bottega, pochází z rostliny, jejíž botanický název zní "Theobroma" neboli "potrava bohů". Spojením kakaa s alkoholem vzniká nápoj vyzdvihující chutě hořké čokolády. Díky technice míchání je likér krémový a jemný a podmaní si i ty nejvybranější chuťové buňky. 


  • Na skladě
355 Kč
Kategorie: Bottega
Velikost lahve: 0,5l
Země původu: Itálie
Balení: Holá láhev
 

Výroba

Kakao, které je základem Nero Bottega, pochází z rostliny, jejíž botanický název zní "Theobroma" neboli "potrava bohů". Spojením kakaa s alkoholem vzniká nápoj vyzdvihující chutě hořké čokolády. Díky technice míchání je likér krémový a jemný a podmaní si i ty nejvybranější chuťové buňky. Díky závěrečnému doteku grappy získává Nero Bottega zvláštní aromatičnost, která ji činí jedinečnou a nezaměnitelnou.

 

Chuť

Krémový likér vyznačující se typickou čokoládově hnědou barvou. Intenzivní vůně čokolády se v závěru mísí s tóny hořkého kakaa. Chuť je sametově krémová, jemná, ale bohatá a zajímavá s dekandentními tóny čokolády a kakaovým závěrem.

 

Servírování

Díky mírnému obsahu alkoholu se hodí zejména jako sladká tečka. Nejlépe likér se podává studený, je ideální nejen po jídle, ale i kdykoli během dne. Používá se jako přísada do koktejlů a díky nádechu alkoholu je ideální k panna cottě, zmrzlině, ale i jiným dezertům.

Ideální teplota podávání je 3°C.

Koktejl GORGEOUS CHOCOLATE
  • 35 ml Bottega Nero
  • 50 ml broskvového džusu
  • 15 ml Grappy

Nalijte ingredience do šejkru, přidejte kostky ledu a několik sekund energicky protřepávejte. Koktejl podávejte v chlazené sklenici na Martini. Okraj sklenice ozdobte kakaovým práškem.

 

Obsah alkoholu 15 %.

Neobsahuje laktózu: Tento likér neobsahuje mléko, a proto si ho můžete vychutnat i při intoleranci mléčných bílkovin nebo laktózy.

Veganský produkt.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Bottega je proslulé svými výraznými, ručně foukanými lahvemi, které jsou u takto velkého producenta vína skutečně unikátní. Společnost klade velký důraz na vzhled lahví a má vlastní továrnu na foukání skla.

 

Historie vinařství Bottega

Historie vinařství začíná v roce 1977 výrobou grappy -italské pálenky z vína, kdy Aldo Bottega společně se svou manželkou Rosinou zakládají palírnu ve městě Pianzano di Godega v provincii Treviso. Po smrti zakladatele Alda Bottegy se ředitelem společnosti stává jeho syn Sandro s podporou své sestry Barbary a bratra Stefana. Během několika let se jim daří proslavit společnost díky inovativnímu systému destilace, který dokáže zredukovat množství alkoholu v grappě a dává tak pálence jemnější a sofistikovanější chuť.

V roce 1987 se ke značce Bottega připojuje značka Alexander, která vyrábí první foukané skleněné láhve. Palírna se začíná proslavovat i za hranicemi Itálie a v roce 1992 se rozšiřuje o vinařství. Vzniká tak II Vino dei Poeti Prosecco Spumante. Roku 2002 se společnost stěhuje do nového sídla, Bibano Sant'Urbano, 50 km od Benátek. Prostor se nachází ve velkém statku ze 17. století mezi 10 ha vinic a je renovovaný podle nejmodernějších ekologických kritérií.

Dnes je společnost Bottega SpA známá po celém světě stejně jako její ikonická láhev zlatého Prosecca Bottega Gold