Borgo Molino Moscato Dolce (0,75l)
Popis
100% Moscato
Morénového a pískovcového původu s jílovitým a místy štěrkovitým dnem.
Prvotní odstopkování (oddělení bobule od stopky) a následné jemné lisování (oddělení moštu od slupky hroznu) v prostředí v kontrolované atmosféře a chráněné před rizikem oxidace a množení bakterií.
1. kvašení s přeměnou moštu na víno při kontrolované teplotě mezi 14° a 16°. Metodou Martinotti v autoklávu, kde 2. fermentace probíhá minimálně 45 dní.
Fermentační proces je monitorován a řízen, automaticky analyzuje vývoj a dávkování živin a kyslíku pro dosažení nejlepších výsledků z kvasinek.
Brilantní slámově žlutá. Jemná a perzistentní perleť. Perzistentní a příjemně ovocná vůně s tóny bílých květů a bulharské růže.
Jemně sladké, svěží, vyvážené, s aromatickým a jiskřivým závěrem.
8,0 % obj. 101 gr/l 80 gr/l 5,5 gr/l 3,2
6°-8°C
Na chladném místě, daleko od zdrojů světla a tepla. Vznešená po jídle se všemi druhy dezertů, ovocem, zejména s pečenými dezerty a sušenkami.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Borgo Molino, ležící nedaleko Trevisa mezi svahy Conegliano a Valdobbiadene, bylo založeno v roce 1922. V těchto dnech vedou vinařství dva bratři. Paolo, enolog, zabývající se výrobou a zráním vína, a Pietro, starající se o obchod a marketing. Oběma bratrům předal lásku k vínu jejich otec Sergio Nardin, který po dlouhá léta vinařství vedl a staral se o jeho růst.Vášeň pro pěstování vína přivedla rodinu Nardin ke koupi vinic Melonetto v srdci oblasti Lison Pramaggiore (oblasti s kontrolovaným původem „DOC“) na rozhraní Veneta a Friuli. Tato oblast se vyznačuje na jíl bohatou půdou, což vínu dodává speciální charakter.