Bauchet Cuvée Séduction Brut Rosé (0,75l)
Popis
HROZNY
Ročníkové víno obsahující 60 % Chardonnay a 40 % Pinot Noir, z čehož 15 % tvoří červené tiché víno Coteau Champenois.
Hrozny pocházejí z vinic z oblasti Côte de Blancs (Grauves) a Montagne de Reims (Bisseuil).
Dosáž: 10 g/l
Zrání
Toto víno zrálo přes dva roky ve sklepě na kvasinkách.
CHUŤ
Rosé Séduction má růžovou barvu s měděnými odlesky a provázky neúnavných bublinek tvořící jemnou bílou pěnu na povrchu. Vůně je intenzivní a dominuje jí červené ovoce, především zralé třešně a brusinky. V pozadí je přítomná lehká kouřovost s dotykem černého čaje. Víno je v chuti plné a krémové, ale šumivost mu dodává elegantní svěžest. Dochuť je dlouhá a díky jemným taninům plná.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Toto růžové šampaňské podávejte při teplotě mezi 8 a 10 °C.
Je skvělé se sušenými šunkami a mladým čedarem či goudou. Nešlápnete vedle ani s toastem s foie gras. Filet z parmice s pečenými paprikami nebo tatarák z tuňáka umí toto Rosé také krásně doprovodit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinný šampaňský dům s historií sahající až do roku 1920. Rodina využívá 34 hektarů vinic rozložených na 7 různých terroir.
Vinice
Vinice se nacházejí v terroirech Côte des Blancs, Montagne de Reims a v Côte des Bar a jsou osázeny výhradně ušlechtilými odrůdami vinné révy.
- 9 hektarů Premier Cru se nachází v Grauves (Côte des Blancs) a v Bisseuil (Montagne de Reims).
- 25 hektarů, převážně s Pinot Noir, roste v Côte des Bar v Bar sur Seine, Bragelone-Beauvoir (poblíž Riceys), v Saulcy, ve Vitry le Croisé a v Bligny.
Částečné přesazování révy, které se provádí každý rok, domu umožňuje mít silné a zdravé révy, které jsou v průměru 20 let staré.
Výroba
Všechny různé fáze vývoje a vinařských procesů jsou prováděny na statku BAUCHET, rodinou a kvalifikovaným personálem. Takže vše je 100% Made in the Bauchet Estate.
V Bisseuil jim dva nejmodernější lisy na 8 000 kg umožňují šetrně lisovat vzácné hrozny, aby získali mošt, který je co nejčistší a průzračný. Šampaňské Bauchet obsahuje pouze ty nejušlechtilejší šťávy „cuvée“ (tedy ty z prvního lisování). Vína kvasí ve sklepech v Bisseuil po dobu 2 až 8 let tak, aby šampaňské dosáhlo plné zralosti.
Ekologie
V roce 2020 provedl dům Bauchet významnou ekologickou transformaci, která vyústila v získání certifikací High Environmental Value (HVE) a Sustainable Viticulture in Champagne (VDC). "Je důležité nabízet vynikající produkty a toho je třeba dosáhnout pomocí respektu k životnímu prostředí a nového přístupu k naší práci na vinicích.", říká Robin Bauchet.