Aktuality, Strana 4

Jak uchovat otevřené šampaňské?

„Až jednou vyšumím, tak vyšumím“ praví se v jedné povídce Šimka a Gossmanna a možná to platí pro učitele Kvasinku, ale nemusí to nutně platit pro šampaňské a jiná šumivá vína. Je totiž způsob, jak uchovat otevřenou láhev ještě několik dní, aby si zachovala svou čerstvost a především své kouzeln...

Nejlepší šampaňské pro začátečníky

Šampaňské je přeci jednoduché, je to láhev luxusních bublinek dělaná přísně hlídaným postupem ze tří odrůd vína. A přeci jen existuje tolik různých značek a druhů šampaňského, až vám při výběru oči přechází. A odkud začít? Máme pro vás pár tipů na to, co zvolit do začátku tak, abyste měli hezký zákl...

Co pije James Bond?

Ačkoli se to poslední rok zdálo nemožné, nová bondovka je konečně v kinech. S každým filmem se následně řeší, co měl James Bond na sobě, v jakých autech jel či naboural a kde a kdy se mihnou slavné hodinky Omega. Co je ale téměř jisté, co bude agent 007 pít.   Asi většině se vybaví ...

Dekantování šampaňského. Ne, to není vtip.

Ano, dekantování šampaňského existuje. Ačkoli je dekantování nejvíce spojováno s tichými víny, tak tato praktika nalezla uplatnění i u jiných druhů alkoholu. I u šampaňského. Je to, pravda, trošku kontroverzní téma, ale má několik argumentů, které mluví v jeho prospěch. A stejně jako se pr...

Šťavnatý parťák pro letní pohodu - Chandon Garden Spritz

Hledáte osvěžující drink na léto, se kterým nemusíte řešit milion ingrediencí, poměry míchání a strachovat se o to, zda se vám tentokrát povede tak jako minule? Proto je tu Chandon Garden Spritz – kombinace argentinského šumivého vína a pomerančového bitteru v jedné láhvi.   Odkud se ber...

Kdo je to Enolog?

Určitě jste někdy slyšeli o enologii – vědě o víně a vinařství, enolog je tedy odborník zabývající se touto krásnou vědou. Existují tedy i speciální enologové zaměřující se pouze na šampaňské. Zaujal vás tento obor? Než podáte přihlášku na univerzitu v Remeši, podíváme se na to, co má takový en...

Růžová tradice z Remeše

Šampaňské sušenky nebo také růžové sušenky z Remeše vznikly už v roce 1690. Pekaře, jehož jméno bohužel zapadlo v historii, napadlo využít teplo v peci po tom, co se v ní dopekl chleba. Připravil tedy sladké těsto, které dvakrát upekl (odtud také jméno bis cuit = ve francouzštin...

Kde se vzal Valentýn?

Že je svátek svatého Valentýna je moderní americký výmysl? Ale vůbec! Tento svátek zamilovaných má kořeny v Římě sahající až do 3. století. Vznikl na základě dvou únorových událostí - římského svátku plodnosti Lupercalia a umučení svatého Valentýna.   Svatých se jménem Valentýn nám hist...

Šampaňské ke štědrovečerní večeři

Šampaňské neodmyslitelně patří k oslavám a speciálním příležitostem. A proto by nemělo chybět u vánoční tabule. A pokud máte pocit, že se nehodí ke štědrovečerní večeři, tak jen proto, že jste to nezkusili. Máme pro vás pár tipů na to, jak vybrat to ideální.   Extra Brut Pokud je u vás ...

Sabráž – poprava šampaňského?

Sabráž je možná technicky vzato poprava šampaňského, ale rozhodně je to jeden z nejefektnějších a snad i nejelegantnějších způsobů, jak ho otevřít. Jedná se totiž o odstřelení samotného konce hrdla šavlí. Uznejte, že to zní jako něco, co musíte vidět!   Sabrage má kořeny v době napo...

Stránka 4 z 5 - 46 položek celkem